REVIEW: CALINACHO – FEMEI, BAUTURA SI NECAZ

REVIEW: CALINACHO – FEMEI, BAUTURA SI NECAZ

  • Post author:
  • Post category:Romania

Calinacho, pe numele sau real Calin Alexandru Hasnas, a lansat in data de 08 martie 2021 noul sau album intitulat Femei, bautura, necaz. Albumul sau apare in prim-plan dupa o lunga perioada in care foarte putini artisti autohtoni au dat publicului spre ascultare materiale proprii, singurele albume recent scoase provenind de la Bvcovia si Marko Glass. Dupa o perioada in care majoritatea artistilor din zona Hip-Hop – Trap se afla in scandal, beef-uri si diss-uri, iata ca albumul lui Calinacho vine in incercarea de a linisti mintile ascultatorilor si de a-i indemna sa se orienteze spre un stil muzical fresh inspirat desigur de muzica din Statele Unite – R&B-ul.

Intr-o perioada in care majoritatea artistilor se cearta, multi uitand de adevaratul scop al muzicii, acela fiind sa uneasca, nu sa dezbine, Calinacho isi lanseaza propriul material la care a lucrat aproape 2 ani de zile, concentrandu-se pe propria sa cariera, incercand sa nu intre in altercatii cu alti artisti. Albumul sau este o gura de aer de care ascultatorii de muzica, in special trap, aveau nevoie pentru a fi surprinsi de versuri, instrumentale, flow-uri, colaborari noi si inedite. Calinacho aduce in Romania un nou sound simtindu-se puternic inspiratia Statelor si a artistilor consacrati, in special Drake, asa cum el insusi afirma.

FBN (Femei, bautura, necaz) contine un numar de 13 track-uri dintre care 2 interludii. Este un album relativ scurt, insumand in total aproximativ 40 de minute de muzica. Este un album solo, dar desigur ca nu este lipsit de colaborari dintre cele mai diverse – albumul are cateva piese in colaborare cu artisti bine-cunoscuti precum duo-ul Ian & Azteca, Amuly, Oscar, dar si cu artisti la inceput de drum precum Alean, Alex Bittman (artistul din spatele albumului Alex & Tugay Tugay & Alex) si Andrei. Feat-urile sunt extrem de bine alese, fiecare dintre artistii sus-mentionati se potrivesc perfect pe piese, vin cu un flow si un sound fresh, departe de trapul predictibil cu care deja publicul devenise obisnuit.

Asa cum afirmase si Calinacho in diverse interviuri, albumul este impartit in 3: prima parte – Femei, a doua parte – Bautura, ultima parte avand rezervata – Necazul. Albumul exprima viziunea lui Calinacho despre aceste trei coordonate care reprezinta tematica albumului, modul in care acesta percepe dramele in legatura cu fetele, drame care duc la sentimente de tristete, consum de alcool, droguri s.a.m.d. Este imposibil ca fanii sa nu remarce prezenta pe album al unui adevarat banger, anume Woah in colaborare cu Ian si Azteca. Aceasta piesa este una care atinge stilul lui Gunna, Lil Baby si alti artisti din State. Este genul de piesa care iti transmite o stare foarte puternica, un vibe colosal, iar instrumentalul si flowurile celor trei te coplesesc si te fac efectiv sa zbori. Refrenul lui Calinacho, flowul absolut incredibil si versurile lui Ian, strofa lui Azteca se imbina intr-un adevarat masterpiece care ar putea deveni un clasic in timp.

„Albumul acesta nu este al meu, ci al nostru”

Nici celelalte feat-uri nu dezamagesc, piesa Sinaia alaturi de Amuly fiind exact bangerul pe care il astepti de foarte mult timp. Versurile simple, flowul bine structurat ale celor doi nu au cum sa nu te faca sa dai din cap. Toate piesele per total transmit o stare, un sentiment, iar fiecare ascultator, in functie de evenimentele din viata sa, va rezona si va simti acest album fresh pentru muzica din Romania.

Albumul lui Calin te va rascoli cu siguranta si se va juca cu sentimentele tale, mai ales daca ai trecut recent printr-o despartire sau daca suferi pentru cineva sau ceva din diverse motive.

Este exact albumul si soundul pe care toti il asteptau de ceva timp, unii poate plictisiti de monotonia din scena trapului unde totul devenise incet-incet previzibil, sacadat. Materialul merge perfect cu un pahar de vin langa, intr-o camera lipsita de lumina, fiind doar ascultatorul cu persoana lui, meditand si gandindu-se la viata sa. Desigur, sunt genul de piese de care esti mandru ca le asculti in masina cu geamul lasat jos la maxim la semafor, astfel incat si alte persoane pot auzi ceea ce transmite Calin.

Asadar, materialul lui Calinacho este o gura de aer pentru muzica din Romania, vine cu un sound nou care sparge bariere, indepartandu-se putin de zona trapului cu care toti au fost obisnuiti, lasand un gust dulce oricarei persoane care da play la o piesa in casti sau la boxe.